Plug en Pai

plug-thumb

Plug

Op de Mae Fah Luang universiteit in de provincie-hoofdstad Chiang Rai heeft Plug Nantasaen intussen drie jaar van zijn studie kunnen afsluiten. Hiervoor heeft Plug met de financiële ondersteuning van stichting Aroon op een christelijk internaat van de Church of Christ in Thailand zijn VWO gehaald.

meer over Plug

 Voor zijn huidige studie is hij op een laptop aangewezen. In zijn eerste studiejaar kon hij ’s nachts een laptop van een studievriend lenen. Dat was op den duur niet haalbaar, want het werkte slaaptekort in de hand. In december 2012 kwam er genoeg geld bij elkaar, zodat de stichting hem namens u een ‘kerstcadeau’ konden aanbieden. U snapt het al: een laptop. Zo kan hij nu ’s nachts gewoon slapen en overdag en ’s avonds studeren. Inmiddels is hij tot nu toe met een goed resultaat met het laatste studiejaar rechten bezig. Zijn studie wordt afgesloten met het schrijven van een scriptie.

Naast zijn studie draagt hij verantwoording in de christelijke studentengroep op het terrein van de campus. Samen met zijn broer ondersteunen ze de plaatselijke gemeente met hun muziekinstrumenten.

Mei 2016

Ik ben momenteel bezig met de eindfase van mijn Bachelor studie “Rechten”. Steeds weer ervaar ik de ondersteuning van stichting Aroon als een geschenk, waar ik ontzettend dankbaar voor ben. In april kregen mijn vrienden en ik de mogelijkheid om ons in “de rechten van het kind” voor kinderen van de “Hill Tribes” te verdiepen. Dat was bij het “Home for Hill Tribe Children Education roject “ van de “New Vision for Life Foundation” in het district Wiang Pa Pao, provincie Chiangrai. In mei was er een mogelijkheid gehad om kleinere modules af te ronden van mijn onderwerp over het verdrag van besluitvormingsproces van het nationaal recht. Ik kreeg echter ook de kans met de band van de (MFH) een kleine trip naar Prachuap Khiri Khan te kunnen maken. Daar hebben we genoten van de diverse zeevruchten. Door de steun van stichting Aroon heb ik in het afgelopen term op veelvoudige wijze mogen ontdekken hoe God mij in de kleine dingen leidt. Deze zomer en het eerste semester van het nieuwe studiejaar heb ik nog nodig om aan het eind van 2016 mijn studie te kunnen afsluiten.

pai-thumb

Pai

Pai Nantasaen heeft in het voorjaar van 2013 zijn VWO-diploma in Sri Racha gehaald. Stichting Aroon heeft het met behulp van de donateurs mogelijk kunnen maken dat hij dit doel heeft kunnen bereiken.

meer over Pai

Sinds september 2014 studeert Pai Logistiek aan de Mae Fa Luang universiteit in Chiang Rai (Noord-Thailand). Zonder financiële ondersteuning van stichting Aroon zou dit niet mogelijk zijn. Het is echt een investering in zijn toekomst.

Intussen woont hij met zijn broer Plug in een klein appartement niet ver van de universiteit.  Als vervoersmiddel hebben ze een brommer om op en neer naar de universiteit te rijden. Als “hobby” speelt hij mee in de MFU-band van de universiteit.

Mei 2016

Met een goed resultaat heeft Plug zijn tweede studiejaar op de Mae Fa Luang University(MFU) in Chiangrai kunnen afsluiten. Welke onderdelen van de studie zult u zich afvragen? Het zijn: Economics, Human resource management, Quantitative analysis, Business,   Financial and Demand planning.

Zoals hij ons schreef, was het niet altijd even gemakkelijk. Een korte stage in zijn studierichting Logistiek vond plaats in Chonburi, niet ver van zijn ouderlijk huis. De afstand van Chiangrai naar Chonburi is zo’n kleine 1000 kilometer. Plug kon toen een blik achter de schermen van de Logistiek in de haven slaan.

Naast zijn studie werkte hij ook dit jaar weer mee bij de christelijke studentenvereniging. Ook werden ze vaker met de MFU band gevraagd om mee te helpen bij diverse activiteiten. Er was zelfs een opname bij de TV zender Thairat, zie http://www.thairat.con.th/concert/589763

Augustus 2017 – bericht semester 2

Aan Stichting Aroon

I dank u voor uw ondersteuning d.m.v. een studiebeurs en ik verontschuldig mij dat mijn bericht eerst nu volgt. Het nieuwe semester start weer op 15 augustus 2017. In het komende semester volg ik de volgende 5 vakken:

1.Reverse Logistics Management, 2.Transport Safety and Environment, 3.Tourism Logistics,4.Performance Measurement in Supply Chain, 5.Special Topics in Logistics and Supply Chain Management.

De doorsnee van mijn behaalde studieresultaten is 2.9 (C+) [MS: fairly good] en ik streef er naar in het volgende semester een gemiddelde van 3 (B) [MS: good] te halen.

In het afgelopen semester werkte ik, zoals tevoren, ook weer mee in de muziekband van de universiteit en heb mijn opgaven in het begeleiden van de junior studenten en de activiteiten van de christelijke studentenvereniging waar ik lid van ben.

In het kader van mijn studie liep ik van 5 juni tot 11 augustus 2017 een verplichte stage bij Whale Logistics (Thailand) Co. Ltd. in Chonburi, dat is slechts 2 km van ons huis (in SriRacha). Ik liep stage bij de sectie Transport met de nadruk op planning en coördinatie van de invoer (per schip) en het verdere transport (per vrachtwagen) van containers. Door deze stage kreeg ik inzicht in de logistiek van dit bedrijf en het was een echte verrijking voor mij.

Het was mij een vreugde dit bericht over het afgelopen semester te schrijven.

Gods zegen voor u allen van de Stichting Aroon.

Januari nieuws 2019

PaiOp 12 februari 2019 vindt de uitreiking van de diploma’s op de Mae Fa Luang University in Chiangrai plaats. Een hoogtepunt voor Pai, die dan zijn Bachelor diploma in Logistic en Management in ontvangst mag nemen. Pai werkt intussen bij een internationaal shipping- en containerbedrijf in Bangkok.

Als stichting Aroon zijn we dankbaar, dat we mede door uw giften en ondersteuning, de VWO opleiding en deze studie konden financieren.

 

Pai heeft van zijn tweede semester een verslag gemaakt (zie ‘meer over Pai). Hieronder ziet u een paar foto’s:

 

Over Chiang Rai

Chiang Rai is hoofdstad van de gelijknamige provincie en werd in 1262 CE gesticht door Koning Mangrai. De stad telt ongeveer 62.000 inwoners en ligt aan de Kok rivier.

Bevolking provincie Chiangrai in 2000: 199.783
Universiteit: Mae Fah Luang University

 

Projecten in Chiang Rai

Jij gebak, zij een vak

Vanuit Stichting Aroon worden taarten gebakken ten gunste van de verschillende projecten die wij ondersteunen. Lees meer...

Rekeningnummer

NL59 INGB 0005 0557 62

t.n.v. Stichting Aroon

meer over doneren

Steunen als…