Student Jack

In Chiang Mai, de hoofdstad van Noord-Thailand, zetelt Mc.Gilvary, onderdeel van de Payap University, een christelijke universiteit. Aan deze universiteit studeert Jack.

Dankzij de financiële ondersteuning van Stichting Aroon kan hij een studie volgen, die voor hem moeilijk betaalbaar is. Met het diploma, Master of Divinity, kan Jack hierna meewerken aan het verspreiden van het evangelie in Thailand/Zuidoost-Azië!

 

meer over Jack - augustus 2016
Jack zijn werkplek

Jack zijn werkplek

Het nieuwe studiejaar 2016/2017 is ook voor het Theological Seminary “Mc.Gilvary” weer begonnen. Dit jaar zijn er 102 ingeschreven studenten. Jack heeft intussen zijn eigen werkplek in het gebouw en voelt zich daar ook thuis. Hij heeft een contract van 3 jaar.
Fon, zijn vrouw werkt in het Mc. Cormick ziekenhuis. Het ziekenhuis ligt direct tegenover de theologische faculteit waar Jack werkt. Fon is nu verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole en het naleven van de regels in het ziekenhuis.
Jack en Fon zetten zich ook in voor de kleine christelijke gemeente in Lamphun. Elke zondagmorgen is er een kerkdienst en donderdags vindt er ’s avonds een Bijbelstudie plaats.
Jack begeleidt bovendien de “Junior Pastor” van deze gemeente in zijn werkzaamheden en vindt het fijn om dit naast zijn werk op de faculteit te kunnen doen.

meer over Jack - mei 2016

 Er is feest op het Mc.Gilvary College of Divinity (MCD) in Chiangmai. Veel studenten verlaten in deze tijd de faculteit met hun kersverse degree op zak. Ook Jack heeft zijn ”Master of Theology” met goed resultaat kunnen afsluiten. Het is niet vanzelfsprekend dat wanneer iemand een studiebeurs van stichting Aroon ontvangt er dan ook een goed eindresultaat geboekt wordt. De titel van zijn afstudeerscriptie luidde “A Christian Theology of Prayer in the Thai Context: Case Study of the First Church of Chiangmai”. Zijn scriptie verschijnt later ook in “het Payap Academic Journal”.

Jack staat nu aan een nieuw begin. Wat is zijn nieuwe uitdaging? Zijn hoofdtaak is: “Academic Coördinator MCD”. Daarnaast ondersteunt hij de werkgroep Zending van de First Church met o.a. het vertalen van de kerkdiensten (Thai-Engels). In het district San Pha Sak in de provincie Lamphun is een kleine kerkelijke gemeente. Een voormalig BA student van Mc.Gilvary wordt daar de plaatselijke predikant. Jack zal hem bij zijn start in deze gemeente helpen en regelmatig bezoeken.  Verder werkt hij mee met de online versie voor teenagers van “Ons dagelijks brood “(OBD) Voor elke dag een stukje Bijbelstudie geschreven door Thaise auteurs. Jack heeft ook nog een droom voor de toekomst! Hij zou graag voor een breed christelijk publiek een boek over kerkgeschiedenis en wereldzending willen schrijven.

Als stichting “Aroon” zijn wij dankbaar, dat wij door uw giften en gebed Jack hebben kunnen ondersteunen. We danken God, dat wij samen hierin een aandeel mochten hebben.

Het is Jacks wens dat hij de zegen die hij zelf ontving, mag doorgeven aan anderen. Hij wil ons op de hoogte houden van zijn werk zodat u ook in de toekomst met Jack mee kunt leven.

 

 

Over Chiang Mai

Chiang Mai of Chiengmai is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Chiang Mai. De plaats ligt ca. 700 km ten noorden van Bangkok tussen de hoogste bergen van het land. De rivier de Ping stroomt door de stad.

De laatste jaren is de stad in hoog tempo gemoderniseerd. Het is na Bangkok de tweede stad van Thailand. Duizenden toeristen bezoeken jaarlijks de stad, omdat het een belangrijk centrum is voor handwerken, zoals paraplu fabricage, zilver smederijen, houtsnijwerk en de zijde industrie.

Bevolking stad Chiang Mai in 2014: 200.000

Jij gebak, zij een vak

Vanuit Stichting Aroon worden taarten gebakken ten gunste van de verschillende projecten die wij ondersteunen. Lees meer...

Rekeningnummer

NL59 INGB 0005 0557 62

t.n.v. Stichting Aroon

meer over doneren

Steunen als…