Kindertehuis Baan Moob Rak

In Baan Mai (provincie Phayao, Noord-Thailand) geeft het echtpaar Li en Saawkaew onderdak aan ongeveer 40 kinderen, die thuis geen mogelijkheid hebben om te wonen.

Naast geloofsoverdracht wordt de kinderen geleerd hoe zij zich in de toekomst zelf-standig kunnen redden in de maatschappij. Stichting Aroon ondersteunt Li en Saawkaew met financiën voor de aanschaf van bijv. dieren (zoals kippen en varkens), speeltoestellen, Bijbels en een bakoven. In 2014 werden muziekinstrumenten voor het muziekteam in Baan Mob Rak aangeschaft. Als muziek-team ondersteunen de kinderen de omliggende gemeenten muzikaal.

Steun in Nederland: Basisschool De Wijngaard


Christelijke basisschool ‘De Wijngaard’ in Doorn spaart sinds het voorjaar van 2010 o.a. voor Stichting Aroon. Met het geld zijn al badmintonrackets en een glijbaan voor de kinderen van het kindertehuis in Baan Mai aangeschaft. In voorgaande jaren sponsorde ‘De Wijngaard’ speeltoestellen voor binnen en buiten. In het jubileumjaar van de school werden de kinderen aangemoedigd om vanaf dan tot de zomervakantie zendingsgeld mee te brengen. Dit keer weer voor spelmateriaal, maar ook om de ontmoetingsruimte van het kindertehuis wat gezelliger te maken. In Baan Moob Rak zijn ze heel blij met alle hulp!

Hoe het begon

Maandagochtend 13 april 2015 waren Maarten en Hanneke van Staveren op ‘De Wijngaard’ uitgenodigd om te vertellen over het werk in Thailand. Stichting Aroon heeft verschillende projecten en deze school koos voor het project ‘Kindertehuis Baan Moob Rak in Baan Mai’ in het Noorden van Thailand. De weekopening vond in twee delen plaats, eerst de onderbouw en aansluitend de bovenbouw. Een jongen en een meisje uit de onderbouw werden d.m.v. een sticker op hun stoeltje uitgekozen om mee te doen met de Thaise groet in Thaise kleding. Wat een enthousiasme. Aansluitend een korte powerpoint over het kindertehuis: kinderen in een andere wereld verbonden met Nederlandse kinderen. Daarna werden er weer twee kinderen uitgezocht, een wedstrijdje met “stokjes” kroepoek van het ene in het andere schaaltje overhevelen. Ze werden luidkeels ondersteund  door hun klasgenoten. De bovenbouw leerde al heel vlug een kinderlied in de Thaise taal. Het lied ‘Dit is de dag’, begeleid door Maarten met de gitaar, zongen ze uit volle borst mee. Iets vertellen van kinderen, die in een tehuis wonen, is wel anders als dat je na schooltijd ‘gewoon’ weer naar huis kunt. Het verhaal over Samuel, een jongetje dat al heel jong beide ouders verloor, ernstig mishandeld werd door zijn oom en dan een nieuwe start kon maken in Baan Moob Rak, sprak de kinderen erg aan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Over Baan Mai

Baan Mai is een dorp in het sub-district Ban Tham in de provincie Phayao, Noord-Thailand.

Bevolking sub-district Ban Tham in 2005: 8510

 

Projecten in Baan Mai

Jij gebak, zij een vak

Vanuit Stichting Aroon worden taarten gebakken ten gunste van de verschillende projecten die wij ondersteunen. Lees meer...

Rekeningnummer

NL59 INGB 0005 0557 62

t.n.v. Stichting Aroon

meer over doneren

Steunen als…