Steunen als kerk

Uw kerk kan zeker helpen. Fijn dat u hierover meer informatie wilt hebben, zodat u goed kunt overwegen hoe u stichting Aroon kunt steunen via uw kerk.

Hoe kunt u ons bijv. helpen?

  • Sparen met de kinderen
  • Stichting Aroon als doel van een collecte plaatsen op het collecterooster
  • Opzetten van actie binnen de kerk, denkend aan jeugdwerk, ouderenbijeenkomsten, gemeenteavonden, rommelmarkt

In het verleden hebben al verschillende kerken ons doel gesteund.

Een paar voorbeelden

Diaconaal project Amerongen 2019

Andrieskerk

De Protestantse Wijkgemeente Amerongen heeft voor 2019 de projecten van stichting Aroon als buitenlands project gekozen. Op 3 februari jl. vond het startsein voor Thailand in de Andrieskerk tijdens de dienst in het kader van “Zending en Werelddiaconaat” plaats.

Gert van Reenen vertelde tijdens het kindermomentje voor de kinderen van de Kindernevendienst kort iets over Thailand. Ze leerden de Thaise groet en de hele gemeente deed mee. Ze leerden ook het lied ‘Dit is de dag…’ oftewel ‘Wanni pen wan…’ Leuk om te zien hoe iedereen enthousiast meezong.

De lezing van deze morgen was uit Lukas 4:21-30 eerst in het Nederlands en het kerngedeelte werd daarna door Maarten van Staveren in het Thai gelezen. Citaat van ds. B. de Ruiter: “Dit gedeelte van de Schrift is net als een schilderij met felle kleuren, een tweeluik – de weg van het evangelie. Met als kern: Intocht in het heden – in ons leven. Jezus is gekomen om in het voetspoor van Elisa en Elia te lopen. Jezus uitleg van de Schriften: Jezus en zijn werk is door niemand te weerhouden – het Evangelie gaat door (zie het boek Handelingen). Wanneer je je in Thailand inlaat met het christelijk geloof – dan hangt daar een prijskaartje aan. Gemeente zijn, ervaart men als ‘samen familie van God’ zijn. Mensen weten wat schaarse is, maar ze leven desondanks vanuit de verwondering en een diep geloof. Enkele citaten over “gezonden zijn”:

  • altijd maar weer risico’s nemen om mens voor een ander te worden
  • op weg gaan van waar je bent naar waar je eigenlijk moet zijn
  • onder woorden brengen waar in jouw leven van gezonden zijn sprake is/kan zijn of worden.

Na de preek kwamen de kinderen weer in de kerk terug en Gert van Reenen gaf met behulp van een foto’s informatie over Thailand en de projecten van Stichting Aroon.

Door het jaar heen zal er op diverse wijzen aandacht besteed worden aan het werk van stichting Aroon met als droom om een vrachtauto voor het kindertehuis Baan Mob Rak te realiseren.

vrachtauto1

 

Bakken zonder oven?
Pannenkoeken bakken...

Pannenkoeken bakken…

Een mooi voorbeeld komt uit de PKN gemeente te Elst. Hier hebben wij, als stichting Aroon, samen met het jeugdwerk en de kerk een mooie actie opgezet om geld in te zamelen. Naast een collecte konden de kinderen geld geven tijdens clubavonden voor een nieuwe oven. Er is daar een grote oven geknutseld met een geldmeter. Die oven werd aangeschaft voor een van de projecten in Thailand. Dit om hen te ondersteunen bij het opzetten van een bakkerij.

Muziekinstrumenten
SONY DSC

De muziekinstrumenten worden goed gebruikt

De zondagschool in Noorden was voor hun zendingsdoel op zoek naar een kleine Christelijke organisatie. Via Google werd onze stichting gevonden. Een jaar lang hebben de kinderen geld gespaard om zo een deel van de muziekinstrumenten voor het kindertehuis in Baan Mai aan te kunnen schaffen. Wat waren en zijn de kinderen in Thailand hier blij mee.

 

Collecteren

De PKN-gemeente in Rhenen heeft een aantal keren onze stichting op het collecterooster geplaatst. Daarnaast wordt er voor een senioren een middag verzorgd waarbij meerdere keren een high tea werd aangeboden, die verzorgd werd door stichting Aroon. Daarnaast werd tijdens deze middag informatie gegeven over het werk van de stichting.

 

De Parochie Sint Maarten in Doorn heeft jaarlijks een Adventproject. De opbrengst van de collecten in deze periode worden bestemd voor een goed doel. Stichting Aroon is ook een keer doel geweest van het Adventproject. Als stichting hebben we een presentatie over ons werk verzorgd.

 

 

Seniorenmiddag

Seniorenmiddag Ontmoetingskerk 18.07.2017

Het is 18 juli 2017 en goed warm. We zijn dankbaar, dat we goede koelingselementen hebben voor de hartige hapjes van de “High Tea”. Het is al voor de 5e keer dat we een uitnodiging kregen om voor de seniorengroep van de Ontmoetingskerk te Rhenen een “High Tea” te organiseren.

We komen rond 14.00 uur aan en de vrijwilligers staan al op ons te wachten. Ze hadden de ruimte sfeervol aangekleed. Op een lange tafel worden alle zoete lekkernijen neergezet. Muffins met aardbeien, chocolademuffins, mini-Engadiner, gevulde mini stroopwafels, gevulde bitterkoekjes met chocolade etc., dus voor elk wat wils.

Omstreeks 14.45 uur vult de open ruimte zich met zo’n 35 personen inclusief vrijwilligers en de predikanten Ton van Vliet en Inge de Jong. Een gezellige drukte. Stichting Aroon is al bekend door de “High Tea’s” en de collectes in de Rhenense PKN kerken. Elke keer weer zijn de mensen enthousiast en benieuwd wat dit keer allemaal op tafel staat.

In de pauze kan Hanneke van Staveren aan hand van een Powerpoint over de diverse projecten van stichting Aroon vertellen. Rhenen ondersteunt al langer financieel een theologiestudent van de Theologische Faculteit Mc. Gilvary in Chiangmai. Wat is er dan mooier om te zien waar deze jonge theologen nu werken: Als assistent van de Dean, als predikant hoog in de bergen bij de Hmong stam, als medewerker van de organisatie “Lamp of Thailand”, een schriftelijke Bijbelcursus ook in de diverse talen van de bergstammen etc. De opbrengst van deze middag is voor Ob en Jump, de huidige theologiestudenten, die net terug zijn van hun eerste stage in Zuid Korea. Twee predikanten van de Church of Christ in Thailand werken daar onder Thaise gastarbeiders. Ob en Jump konden daar een blik achter de schermen werpen en hier en daar actief meewerken. Aansluitend is er nog gelegenheid om vragen te stellen.

Na de pauze volgt het hartige gedeelte van de “High Tea”. Zelf gemaakte kaasbroodjes, zalm sandwiches, gehaktballetjes, gevulde eieren, tomaat met Mozarella, meloen met Schwarzwälder Schinken, stokbroodjes met kaas enz. Mensen met dankbare gezichten gingen rond 17.00 uur weer huiswaarts.

 

Wij denken graag met u mee met het bedenken van een goede actie ter ondersteuning van onze projecten.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Gert van Reenen – secretaris

Jij gebak, zij een vak

Vanuit Stichting Aroon worden taarten gebakken ten gunste van de verschillende projecten die wij ondersteunen. Lees meer...

Rekeningnummer

NL59 INGB 0005 0557 62

t.n.v. Stichting Aroon

meer over doneren

Steunen als…