Support as a school

Als stichting Aroon vinden wij het heel mooi als een school ons wil steunen in de projecten die wij hebben. Het enthousiasme van de kinderen tijdens zo’n actie op school voor de stichting is fijn om te zien.

Door in actie te komen voor kinderen die we als stichting een hoopvolle toekomst willen bieden worden kinderen zich bewust van hun verantwoordelijkheid voor onze verre naaste. Daarnaast leren de kinderen ook dat het goed is om iets belangeloos voor een ander te doen. Hoe kunt u ons helpen?

  • Zendingsgeld verzamelen
  • Organiseer een sponsorloop voor het goede doel.
  • Vraag een gastles aan. We vertellen graag over het werk van stichting Aroon.
  • Houd een inzamelactie, zoals een flessenactie

Een aantal scholen heeft het werk van stichting Aroon al ondersteund.

Een paar voorbeelden

 

(foto sala)
Twee Sala's

De Ericaschool, een christelijke basisschool in Rhenen, heeft het vertrouwen in Stichting Aroon uitgesproken door het zendingsproject te bestemmen voor Stichting Aroon. Met dit geld zijn er twee ‘sala’s’ aangeschaft. Een sala is een soort Thais bushuisje waar bezoekers uit de zon kunnen zitten.

(foto schooluniformen)
Schooluniformen en rijst

Op basisschool De Regenboog te Amerongen wordt ook wekelijks zendingsgeld ingezameld. Afgelopen schooljaar werd het totale bedrag beschikbaar gesteld voor stichting Aroon. In de gehouden presentatie werd duidelijk dat met het beschikbare geld onder andere een deel van de schooluniformen en zakken rijst worden gefinancierd.

 

(foto badminton, glijbaan + foto Samuël)
Kennismaken met Thailand

Op basisschool De Wijngaard in Doorn wordt iedere week zendingsgeld ingezameld. Om de kinderen te stimuleren vond het onderstaande plaats:

Maandagochtend 13 april 2015 waren Maarten en Hanneke van Staveren op ‘De Wijngaard’ uitgenodigd om te vertellen over het werk in Thailand. Stichting Aroon heeft verschillende projecten en deze school koos voor het project ‘Kindertehuis Baan Moob Rak in Baan Mai’ in het Noorden van Thailand.
De weekopening vond in twee delen plaats, eerst de onderbouw en aansluitend de bovenbouw. Een jongen en een meisje uit de onderbouw werden d.m.v. een sticker op hun stoeltje uitgekozen om mee te doen met de Thaise groet in Thaise kleding. Wat een enthousiasme. Aansluitend een korte powerpoint over het kindertehuis: kinderen in een andere wereld verbonden met Nederlandse kinderen. Daarna werden er weer twee kinderen uitgezocht, een wedstrijdje met “stokjes” kroepoek van het ene in het andere schaaltje overhevelen. Ze werden luidkeels ondersteund door hun klasgenoten.
De bovenbouw leerde al heel vlug een kinderlied in de Thaise taal. Het lied ‘Dit is de dag’, begeleid door Maarten met de gitaar, zongen ze uit volle borst mee. Iets vertellen van kinderen, die in een tehuis wonen, is wel anders als dat je na schooltijd ‘gewoon’ weer naar huis kunt. Het verhaal over Samuel, een jongetje dat al heel jong beide ouders verloor, ernstig mishandeld werd door zijn oom en dan een nieuwe start kon maken in Baan Moob Rak, sprak de kinderen erg aan.

Het totale ingezamelde bedrag van basisschool De Wijngaard wordt verdeeld over verschillende goede doelen. Stichting Aroon mocht al een paar keer een mooi bedrag ontvangen, waarmee onder andere speeltoestellen voor het kindertehuis in Baan Mai zijn aangeschaft.

 

We are willing seek with you to some good action to support.

For further information, please contact Gert van Reenen – secretary

A pie for you, a job for them

The Aroon Foundation also sells all sorts of cakes to support the different projects financially. Read more...

Bank account

NL59 INGB 0005 0557 62

t.n.v. Stichting Aroon

more on donating

(Nederlands) Steunen als…